kep1

Major Balázst és Ajtai Tibort díjazta az ELFT

2024. május 25-én tartották az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Küldöttgyűlését az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A gyűlésen adták át az ELFT kitüntető érmeit, felsőoktatási és tudományos díjait.

Az átadón két kollégánk is elismerést kapott a tudományos díjak „PhD fokozat után – MTA-doktori cím előtt díj” kategóriájában. E kategória a kutatók pályája induló szakaszán, egységes témakörben, több éven át önállóan folytatott projektben elért, kiemelkedő nemzetközi visszhangot kiváltott kutatási eredmények elismerésére szolgál.


Ajtai Tibor, az SZTE Fizikai Intézet tudományos főmunkatársa Budó Ágoston-díjban részesült. E díj olyan kutatók munkáját méltatja, akik az optika és a molekulafizika területén, elsősorban kísérleti vizsgálatokban elértek el jelentős nemzetközi visszhangot kiváltó kiemelkedő eredményeket.


Major Balázs, az SZTE Fizikai Intézet adjunktusának munkáját Schmid Rezső-díjjal ismerte el az ELFT. Schmid Rezső-díjat az anyag molekuláris szintű szerkezetét felderítő, jelentős nemzetközi visszhangot kiváltó, kiemelkedő eredményért ítélik oda a tehetséges kutatóknak.


Gratulálunk!






Tanulmányi hírek

ARWU_Gras_Cover

A gyógyszerésztudományok területén javított tavalyi helyezésén a Szegedi Tudományegyetem a Sanghaj-rangsorban, fizika szakterületen pedig megőrizte 2022-es pozícióját. Ezekkel az eredményekkel az SZTE továbbra is a világ legjobb egyetemei között szerepel, Magyarországon a második legjobb lett mindkét területen.

Friss hírek

Nevtelen_terv_7

„A fizikaképzés egy olyan kritikus látásmódot adott, amivel megfelelő módon lehet értelmezni és megoldani egy adott problémát.” – árulta el Kovács Bence Máté, az SZTE-n 2019-ben mesterdiplomát szerzett fizikus, aki a szegedi Semilabnál dolgozik optikai fejlesztőmérnökként. Bence, a vele készült interjúban részletes beszámolót adott a karrierútjáról, elárulta milyen konkrét feladatokat lát el, és beszámolt arról is, hogyan tud helyt állni a munkahelyén az SZTE Fizikai Intézetben szerzett elméleti és gyakorlati tudásával.

A_SZEGEDI_TUDOMANYEGYETEMEN

Augusztus 20-a alkalmából állami elismerést vehetett át a Szegedi Tudományegyetem számos oktatója, kutatója, köztük intézetünk munkatársai, Geretovszky Zsolt, Erdélyi Miklós és Osvay Károly is.

Kövess minket



instagramYouTube