SZTE FI 2024. augusztus

2024. augusztus 23.

Augusztus 20-a alkalmából állami elismerést vehetett át a Szegedi Tudományegyetem számos oktatója, kutatója, köztük intézetünk munkatársai, Geretovszky Zsolt, Erdélyi Miklós és Osvay Károly is.

2024. augusztus 14.

A Szegedi Tudományegyetemen a hagyományos képzéseken túl már alapozó képzéseken is lehet tanulni. Az alapozó (más néven részismereti) képzések célja, hogy mindenkinek elérhetővé tegyék az érdeklődési köréhez vagy karriercéljaihoz illeszkedő tudást. A képzések között fizika részismereti képzés is indul.





Tanulmányi hírek

cover

Az SZTE Fizikai Intézet a 2024-es őszi félévben is tart helyi Tudományos Diáköri Konferenciát, melyen külön szekcióban középiskolások és az intézet hallgatói is bemutathatják kutatási eredményeiket.

fotonikai

A 2024 szeptemberétől induló fizikus-mérnöki alapszak után ismét új szakot indít az SZTE Fizikai Intézet: 2025 februárjától fotonikai mérnöki mesterszakkal bővül az Intézet képzési palettája.

Friss hírek

spal92_A_middle_age_female_astronomer_giving_a_presentation_to__4a00f464-3bf9-4d8e-a6cf-91aaeb48ef81

A fizika iránti érdeklődés már egészen kicsi gyerekekben is felkelthető. Ezt ismerte fel Varga Anikó amatőr csillagász is, a nagyszénási Mira Csillagászati Egyesület tagja. Anikó a helyi foglalkozások tartása mellett a KísérletEST bemutatóinkat is látogatja a gyerekekkel, és immár az SZTE fizikushallgatóinak egyike.

Screenshot_from_2024-10-01_16-43-31

Szeptember folyamán három, az SZTE Fizikai Intézet és az SZTE Bajai Obszervatórium munkatársainak közreműködésével vizsgált szupernóvákról készített, rangos folyóiratcikk is megjelenésre került.

Kövess minket



instagramYouTube